Proiectul SE360 selectat ca model de bună practică

Conferința națională pentru valorizare Învață și dă mai departe – Comunitate+ a fost organizată de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) pe 23 noiembrie 2015, la Hotelul Sheraton din București.

Evenimentul a avut ca scop promovarea rezultatelor proiectelor finanțate prin programe europene, cum ar fi Lifelong Learning, Youth in Action și Erasmus+ și prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European. Reprezentanți din 16 organizații românești (inclusiv Junior Achievement Romania), ale căror proiecte au avut un impact pozitiv asupra comunității, au prezentat rolul proiectelor europene și rezultatele obținute prin activitățile derulate.

Proiectul SE360 a fost selectat ca model de bună practică în Erasmus+.
Bazat pe o abordare educațională multilaterală a antreprenoriatului social, proiectul Social Enterprise 360 (SE360) combină rezultatele procesului de învățare cu evaluarea, metodele formale cu cele informale, activitățile derulate în școală cu cele din afara școlii, implicarea locală și internațională a participanților, interacțiunea și implicarea în cadrul activităților derulate a profesorilor și mentorilor.

La eveniment au luat parte 200 de reprezentanți ai organizațiilor și instituțiilor implicate în domeniul educației, inclusiv inspectoratele școlare județene, școli, universități, organizații non-guvernamentale, consilii județene. Aceștia au avut posibilitatea de a împărtăși experiențe și bune practici în atelierele tematice axate pe impactul asupra comunității.