Traininguri pentru profesori și webinarii pentru elevi

În octombrie 2015, la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, a fost lansată curricula SE360. Primul pas a constat în instruirea profesorilor în cadrul unei sesiuni de training organizate pe 7 octombrie 2015 la școală de către reprezentantul JA România, care le-a pus la dispoziție participanților resurse utile, studii de caz pentru o mai bună înțelegere a conceptului de antreprenoriat social, și le-a explicat modul de utilizare a platformei online.

Ca parte a activităților programului, minim de 150 de profesori vor fi instruiți în toate țările partenere pentru implementarea proiectului. Cadrele didactice vor ajunge să cunoască materialele de învățare și vor testa instrumentele online care ajută la implementarea programului SE360.

Trei antreprenori sociali au acceptat invitația noastră de a-și împărtăși povestea și de a-I inspira pe elevii participanți la acest program. Mai mult de 200 de elevi au luat parte la aceste sesiuni organizate în luna noiembrie 2015. 

Lars Johansson-Kjellerød este CEO al businessului social UNICUS, o companie norvegiană de consultanță care se concentrează pe valorificarea caracteristicilor pozitive ale spectrului autismului.
Fionn Dobin este co-fondator pe MAMMU, o afacere socială care a cooperat îndeaproape cu mame tinere nevoiașe din Letonia.
Chris Alefantis este fondatorul Shedia Street Paper, o afacere socială care ajută persoane din grupurile vulnerabile din punct de vedere social.

"A fost o prezentare foarte constructivă și educativă. Sunt multe lucruri care pot fi adoptate în Oradea - România, dar în primul rând, toți oamenii ar trebui să înțeleagă că profitul nu este totul și putem avea o afacere care, pe lângă profit poate rezolva principalele probleme ale societății. Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a lua parte la webinar. "
Profesor, România
 
Atât elevii, cât și eu am fost impresionați de calitatea webinarului, am primit multe informații utile. Ne bucurăm că am luat decizia de a lua parte la această activitate.
Profesor, România