Puterea antreprenoriatului social

M-am născut într-o familie de antreprenori într-un oraș în partea de est a Olandei. Părinții mei au avut o fabrică de încălțăminte; de la ei am învățat foarte multe despre afaceri. Îmi făceam mereu temele la birou și te prinde rapid mediul. La cină discutam tot despre a fi antreprenor, provocări personale etc.

Dar, de asemenea, este important contactul real. Acum patru ani am făcut un curs special în SUA. Unul dintre colegii mei din India m-a întrebat dacă aș dori să susțin un discurs TEDx. Sigur! Era pe lista dorintelor mele. Am stat în picioare pe celebrul punct roșu timp de optsprezece minute în Chennai, India. A fost  o experienta unică. În discursul meu TEDx, subiectul principal a fost: cum găsesc tinerii un echilibru între lumea online și offline? Pentru că este atât de ușor să te ascunzi în spatele unor mesaje, Facebook, și avatare în loc de a avea contact real.
Link Ted Talk https://youtu.be/DpnOuNBlOWI

Fă ceva cu totul nou
De accea cred în puterea educației antreprenoriale. Antreprenoriatul înseamnă aventură, comunicare, gândire critică și lucru în echipă. De fapt, cred foarte mult că fiecare individ posedă propria atitudine antreprenorială în ADN. Singura întrebare este: care este talentul tău unic și cum îl exploatezi? Fiecare companie care își analizează angajații, observă cât este de bine când ei au atitudine antreprenorială!

Puterea antreprenoriatului social
Antreprenoriatul social propune o direcție de dezvoltare deosebit de interesantă: aceea de a provoca tinerii pentru a începe să contribuie la un scop social, în combinație cu un bun model de afacere. Astfel, nu numai că ei își vor construi viitorul antreprenorial, dar și viitorul planetei noastre. Proiectul SE360 oferă tinerilor ocazia de a experimenta antreprenoriatul social în viața reală. Sfatul meu pentru voi toți: profitați de această șansă și descoperiți-vă talentul antreprenorial!
Joyce Rommelaar – poveste CEO Jong Ondernemen Olanda