Generația Z este pregătită să genereze schimbări pozitive în

  • » O echipă de elevi din România a participat la finala europeană a competiției Social Enterprise 360, concurând alături de echipe din Belgia, Danemarca, Grecia, Italia, Malta, Olanda, Serbia și Spania.
  • » Social Enterprise 360 este un program educațional derulat de Junior Achievement, finanțat de Comisia Europeană prin Erasmus+ și declarat model de bună practică, care a oferit celor 450 de profesori și 5.625 de elevi de liceu implicați la nivel european o experiență antreprenorială practică și posibilitatea de a-și dezvolta competențe complementare prin realizarea de proiecte de antreprenoriat social.


Finala europeană a competiției Social Enterprise 360 (SE360) a fost organizată online pe 9 iunie și a reunit echipe de elevi din 9 țări, care și-au prezentat în fața juriului proiectele inovative pe teme de antreprenoriat social.

România a fost reprezentată de o echipă de 10 elevi de la Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț, care a propus o platformă educațională interactivă, prin intermediul căreia elevii pot participa la diferite lecții live sau cursuri, iar ulterior își pot împărtăși cunoștințele dobândite cu alți tineri, asumându-și rolul de "profesori".

"SE360 ajută elevii să își canalizeze abilitățile și cunoștințele antreprenoriale pentru a rezolva cele mai presante probleme ale lumii, datorită noilor modele de afaceri care mobilizează grupurile cele mai vulnerabile, asigurând un impact social durabil pe termen lung. Acest program nu pune accentul pe acte caritabile, ci pe crearea de impact real, la nivel local, contribuind în același timp la crearea de locuri de muncă." – a declarat Caroline Jenner, CEO Junior Achievement Europe

Elevii din Spania au fost desemnați câștigători la finala europeană pentru soluția inovatoare și valoroasă pentru mediul înconjurător – un stilou special, care se transformă în îngrășământ artificial, datorită unei semințe pe care o conține. Elevii vor fi invitați să împărtășească din experiența lor și să-și prezinte proiectul și la evenimentul de închidere care va fi organizat pentru programul SE360, pe 30 iunie, la București.

Summitul SE360 va reuni elevi, profesori, voluntari, antreprenori sociali, reprezentanți ai instituțiilor din educație și ai unor instituții publice naționale și europene, cu scopul de a împărtăși modele de bune practică, povești de succes, precum și etape viitoare ale proiectului.

Simone Baladassari, membru al juriului și-a exprimat entuziasmul cu privire la competiție: "Ce mă impresionează este că acești tineri reflectă cea mai bună imagine a antreprenoriatului: idei creative dezvoltate cu pasiune și cu scopul de a răspunde nevoilor societății. La Comisia Europeană, obiectivul nostru este tocmai acela de a permite tuturor tinerilor să aibă o șansă de a-și dezvolta abilități antreprenoriale prin cel puțin o experiență practică antreprenorială la școală"