Reprezinta antreprenoriatul social o solutie pentru viitor?

În timpul crizei cu care ne confruntăm zi de zi, noile forme de antreprenoriat trebuie să găsească noi căi de abordare și noi provocări. Este timpul ca tânăra generație să înceapă să fie creativă, să aibă grijă de societatea în care trăiește și să își construiască viitorul și propriile povești de succes. 

Este mai mult decât necesar ca educația să se concentreze pe nevoile și problemele sociale. Mințile tinere,  care sunt orientate spre societate și problemele sale și pe modul în care  pot crea solutii care să aducă alinare și profit, în același timp, sunt vitale pentru o schimbare de cultură și mentalitate.

Din acest motiv, educația joacă un rol-cheie și oferă răspunsuri la întrebări pe care nu le-am avut în urmă cu câțiva ani. Eliminarea sărăciei, economisirea alimentelor, rezolvarea situației persoanelor fără adăpost și a familiilor aflate în dificultate din cauza crizei financiare recente, a persoanelor cu dizabilități sau boli și a șomerilor sunt unele dintre problemele sociale care necesită implicarea noastră.

În ultimii doi sau trei ani, am observat o creștere a interesului pentru antreprenoriatul social, în special în rândul tinerilor. Ei trebuie să câștige motivația și inspirația de care au nevoie. Și cred că Junior Achievement în Europa trebuie să găsească calea de a le oferi motivație și cunoștiințe!

Sper la un viitor mai bun și la antreprenori inovatori și sensibili la problemele sociale!
Argiris Tzikopoulos, CEO SEN/JA Greece