Stiri

Peste 10.000 de liceeni din 8 țări au dezvoltat afaceri sociale în programul european Social Enterprise 360
Social Enterprise 360 (SE360), un program european pentru educație în domeniul antreprenoriatului social, dezvoltat de Junior Achievement România împreună cu organizații partenere din alte 7 țări și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+, a implicat, în perioada 2015-2016, peste 10.000 ...


Generația Z este pregătită să genereze schimbări pozitive în comunitățile din Europa
  • » O echipă de elevi din România a participat la finala europeană a competiției Social Enterprise 360, concurând alături de echipe din Belgia, Danemarca, Grecia, Italia, Malta, Olanda, Serbia și Spania.
  • » Social Enterprise 360 este un program educațional derulat de Junior Achievement, finanțat de Comisia Europeană prin Erasmus+ și declarat model de bună practică, care a oferit celor 450 de profesori și 5.625 de elevi de liceu implicați la nivel european o experiență antreprenorială practică și posibilitatea de a-și dezvolta competențe complementare prin realizarea de proiecte de antreprenoriat social.


Liceenii propun idei de antreprenoriat social ca soluție la problemele din comunitățile lor
1225 elevi de liceu și 107 profesori români au participat în anul școlar 2015-2016 în proiectul european de educație pentru antreprenoriat social, denumit Social Enterprise 360 (SE360). În cadrul acestuia, au identificat soluții variate pentru a rezolva ...


Forumul European Afaceri Sociale 2016
Forumul European Afaceri Sociale 2016 va avea loc pe 12 Aprilie în Utrecht, Olanda. Experți în afaceri sociale, antreprenori, academicieni, investitori și factori de decizie în domeniul politic sunt invitați să se alăture pentru o zi de inspirație ecosistemului european de afaceri sociale.


Mituri despre antreprenoriatul social: Cum să îi încurajăm pe elevi să pornească o afacere socială
Deși conceptul de antreprenoriat social este relativ nou în România, adolescenții sunt atrași de ideea de a se implica în proiecte educaționale sau chiar de a începe o afacere socială reală care să aibă impact în comunitatea locală.


Experiența unui voluntar – Activitate pe tema antreprenoriatului social
Pe 28 ianuarie am fost voluntar la William of Orange College din Waalwijk, Olanda. Am mers acolo pentru a derula o activitate introductivă pe tema antreprenoriatului social unui grup de elevi. Acești elevi nu erau elevi obișnuiți, ci făceau parte din International Business College.


Proiectul SE360 selectat ca model de bună practică
Conferința națională pentru valorizare Învață și dă mai departe – Comunitate+ a fost organizată de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) pe 23 noiembrie 2015, la Hotelul Sheraton din București.


Traininguri pentru profesori și webinarii pentru elevi
În octombrie 2015, la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, a fost lansată curricula SE360. Primul pas a constat în instruirea profesorilor în cadrul unei sesiuni de training organizate pe 7 octombrie 2015 la școală de către reprezentantul JA România, care le-a pus la dispoziție participanților resurse utile, studii de caz pentru o mai bună înțelegere a conceptului de antreprenoriat social, și le-a explicat modul de utilizare a platformei online.


Peste 5.600 de liceeni din 7 țări vor învăța să devină antreprenori sociali în cadrul unui proiect educațional românesc
Schimbările demografice din România din perioada 2015-2020 vor modifica dramatic piața muncii, determinând scăderea numărului de persoane active cu 4,5% și creșterea numărului de pensionari cu aproximativ 13% . În acest context, România va trebui să investească masiv în educația și abilitățile persoanelor active și în dezvoltarea sectorului IMM.


Reprezintă antreprenoriatul social viitorul?
În timpul crizei cu care ne confruntăm zi de zi, noile forme de antreprenoriat trebuie să găsească noi căi de abordare și noi provocări. Este timpul ca tânăra generație să înceapă să fie creativă, să aibă grijă de societatea în care trăiește și să își construiască viitorul și propriile povești de succes.


Puterea antreprenoriatului social
Antreprenoriatul social propune o direcție de dezvoltare deosebit de interesantă: aceea de a provoca tinerii pentru a începe să contribuie la un scop social, în combinație cu un bun model de afacere. Astfel, nu numai că ei își vor construi viitorul antreprenorial, dar și viitorul planetei noastre. Proiectul SE360 oferă tinerilor ocazia de a experimenta antreprenoriatul social în viața reală. Sfatul meu pentru voi toți: profitați de această șansă și descoperiți-vă talentul antreprenorial!
 

Antreprenoriat social: cum sa faci afaceri cu impact social
Tinerii au un rol crucial în aducerea antreprenoriatului social pe agenda publică și dezvoltarea lui. Ei au energie, gândire creativă, abilități digitale și pot valorifica cu ușurință potențialul unei noi abordări de business. Dar, pentru a face acest lucru, tinerii trebuie să aibă cunoștințe de bază de business și finanțe, precum și o înțelegere generală a contexului, instrumentelor și oportunităților de antreprenoriat social.
 

 


Best Buddy - aplicația smartphone ce combate depresia
Elevii de la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București au venit cu o soluție pentru o problemă socială care afectează un număr tot mai mare de persoane: depresia și anxietatea. Ei au creat o aplicație smartphone ce oferă sprijin personalizat pentru oamenii care se confruntă cu stări psihologice negative sau care au probleme de comportament și de comunicare.