poza_page-parteneri.jpg

Partners

Erasmus+
Erasmus+ is het nieuwe Europese programma met als doel het aanmoedigen van de ontwikkeling van vaardigheden en inzetbaarheid door mogelijkheden te bieden op het gebied van onderwijs en training, stages voor jonge mensen en het financieren van sportprojecten.
 
Junior Achievement Romania
Sinds 1918 (wereldwijd) en 1933 (in Roemenie) implementeert Junior Achievement (JA) educatieve programma's op het gebied van economie, ondermerschap, financien en carriere. Door het leren door activiteiten in de klas en de mogelijkheid om in contact te komen met vrijwilligers uit de zakelijke gemeenschap verwerven jonge mensen essentiele levensvaardigheden, doen ze een unieke ervaring op en hebben ze de mogelijkheid om deel te nemen aan de internationale competities van de programma's om zo deel uit te maken van een educatief en professioneel internationaal netwerk: 37 landen in Europa en 121 landen wereldwijd implementeren JA's educatieve programma's. In Roemenie zijn, in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs (overeenkomst nummer 10184/2003) en met financiele steun van de zakelijke gemeenschap, de educatieve programma's in meer dan 1300 scholen door het land geimplementeerd.
 
Website: www.jaromania.org
 
Colegiul Economic Partenie Cosma Oradea
​ 
De missie van onze middelbare school: 1. Het vormen en versterken van vaardigheden en competenties die ervoor zorgen dat afgestudeerden beter kunnen integreren in de Europese arbeidsmarkt; 2. Eerst afgestudeerden te trainen; 3. en omgeving te creeren waar docenten zich professioneel voldaan voelen; 4. Leerlingen de kans te bieden om hun dorst naar kennis te lessen, informatietechnieken te gebruiken om vreemde taalvaardigheden te verwerven; 5. Leerlingen een intellectueel, moreel en universeel burgerschap te bieden.
J.J. Strossmayer University of Osijek, Faculty in Economics in Osijek
De faculteit van economie in Osijek is opgericht in 1961. EFOS biedt cursussen en onderzoeksactiviteiten aan geslaagden aan die gefocust zijn op regionale ontwikkeling, ondernemerschap en informatie systemen. De programma's van de Faculty of Economics in Osijek bereiken de totale populatie, van net startende studenten, afgestudeerden tot promovendus. EFOS is het enige instituut voor hoger onderwijs in Kroatië dat onderwijs in ondernemerschap aanbiedt. In 2005 heeft EFOS zijn programma aan de Europese standaarden en vereisten aangepast. In 2011 is EFOS geaccrediteerd als IQA (International Quality Accrediation CEEMAN). Dit houdt het volgende in: hoge kwaliteit van programma's en de voltooiing ervan, veel potentie, capaciteit en goede resulaten bij studenten.  De faculteit is ook erkend in het ondernemerschapsveld, en voor haar bijdrage daaraan is zij lid van de UNESCO.
 
Website: www.efos.unios.h/
 
Fundacion Junior Achievement Espana
Junior Achievement is opgericht in Amerika in 1919 en is één van de grootste organisaties die ondernemerschap stimuleert bij jongeren, als ook het stimuleren van een ondernemende houding door middel van 'learning by doing'. Junior Achievement bereikte Spanje in 2001. Door middel van een onderwijscurriculum, ontwikkeld door experts, worden leerlingen tussen 7 en 25 bereikt met ondernemerschapsonderwijs (gestart bij de basisschool, vervolgens middelbare school, hoger onderwijs en de universiteit).

Website: fundacionjaes.org​ 
 
Junior Achievement Europe
Junior Achievement  Europe heeft als doel jongeren inspireren en voorbereiden op een succesvolle toekomst. JA-YE Europe is Europa's grootste leverancier van ondernemerschapsonderwijs. In 2013 bereikten zij 3.2 miljoen jongeren in 39 verschillende landen. Gesponsord door bedrijven, instituten, goede doelen en individuen, is JA Europe in staat de publieke en private sector samen te brengen om zo basisschoolleerlingen, middelbare scholieren and studenten aan het hoger onderwijs te inspireren en vaardigheden te laten ontwikkelen die ze nodig hebben om succesvol te zijn in deze economie. Het JA company programma is erekend door de European Commision Enterprise Directorate General als 'Best Pratice in Entrepreneurship Education'. JA Europe is het Europese netwerk van JA Worldwide.

Website: ja-ye.org
 
Junior Achievement Greece
​SEN/JA Greece is opgeric+B12ht in 2005 als een non-profit organisatie die onderwijsprgramma's over ondernemerschap en financiële geletterdheid aanbiedt. SEN/JA Greece is lid van JA Wordwide. JA Wordwide is opgericht in 1919 en is de grootste non profit organisatie in de wereld op het gebied van ondernemerschap. In totaal zijn 122 landen lid, waarbij er jaarlijks meer dan 10 miljoen jongeren worden bereikt. De visie van SEN/JA Greece is het inpsireren en stimuleren van jongeren door het promoten van gezond ondernemerschap. De raad van bestuur staat achter de organisatie, ondanks de economische crisis in Griekenland. Door sponsoring en vrijwilligers, levert het bedrijfsleven een belangrijke bijdrage aan de SEN/JA Greece.

Website: senja.gr​ 
 
Junior Achievement Italy
Junior Achievement Italia is een non-profit organisatie die in 2002 is opgericht door een werkgroep van verschillende bedrijven en instituten. Het doel is om economie en ondernmeerschap te integreren in het Italiaanse schoolsysteem. Junior Actievement Italië is één van de meest betrokken partij voor het stimuleren van economie, financiële geletterdheid en ondernemerschapsonderwijs bij basisschoolleerlingen en middelbare scholieren (variërend van 9 tot 19 jaar oud). JA Italia berikt elk jaar meer dan 22.000 studneten. De middelen waarmij JA Italia haar doelen bereikt zijn: de learning by doing methode (workshops voor docenten, gratis didactische tools, peer to peer ervaringen tijdens nationale en internationale marktdagen en competities, online gesprekken over de examinatie). De win-win samenwerking tussen scholen en bedrijven.
 
Website: www.jaitalia.org
 
Stichting Jong Ondernemen
Als je ondernemend bent, ligt de wereld aan je voeten. Je houdt van actie, bent altijd in voor een uitdaging, hebt oog voor kansen en neemt het heft zelf in handen. Jouw enthousiasme en creativiteit zijn ook voor anderen een bron van energie. Een betere basis voor succes is er haast niet. Bedrijven staan te springen om ondernemende types en onze Nederlandse economie al helemaal. Eén ding is zeker: van ondernemerschap wordt iedereen beter!
Ondernemen leer je door het te doen! Bovendien moet je eraan geroken hebben om te weten hoe het voelt. Jong Ondernemen inspireert en daagt jongeren in Nederland uit te bouwen aan een ondernemende toekomst. Dat doen we via praktijk- en ervaringsgerichte programma’s voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs, mbo, hbo en universiteit. Onze kracht? Netwerken, verbinden en organiseren. Zo bieden we jongeren een unieke ondernemerschapservaring die levens verandert.

Website: www.jongondernemen.nl 
 
 
The Grameen Creative Lab GmbH
The Grameen Craetive Lab (GCL) is een joint venture opgericht in 2009 door Nobel prijs winnaar Prof. Muhammad Yunus en de Duitse ondernemer Hans Reitz. Hun doel was om sociale ondernemingen te stimuleren. Het bedrijf focust zich op het verspreiden van begrip voor sociale onderneming door evenementen en workshops te organiseren, door te spreken op comferenties en door het onderwerp te introduceren binnen universiteiten. Ze begeleiden ook sociale onderneming bij de opstartfase. GCL's paradepaardje is de jaarlijkse Global Social Business Summit, die elk jaar in November wordt gehouden.