Parteneri

Erasmus+
​Erasmus+ este noul program prin care UE își propune să încurajeze dezvoltarea competențelor și a capacității de inserție profesională oferind oportunități de educație și formare, stagii pentru tineri și finanțare pentru proiecte din domeniul sportului.
Junior Achievement Romania
Din 1918 în lume şi din 1993 în România, Junior Achievement (JA) implementează în şcoli programe de educaţie economică, antreprenorială, financiară şi de orientare profesională. Prin activităţile learning by doing desfăşurate la clasă şi interacţiunea cuconsultanţi voluntari din comunitatea de afaceri, tinerii dobândesc competenţe esenţiale pentru viaţă, experienţe inedite, oportunitatea de a participa la competiţiile internaţionale din cadrul programelor, apartenenţa la o reţea globală educaţională şi profesională: 37 de țări din Europa și 121 din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea se desfăşoară în peste 1.300 de şcoli publice din întreaga ţară, datorită parteneriatului cu Ministerul Educaţiei nr. 10184/2003 şi susţinerii financiare din partea comunităţii de afaceri.

Website: www.jaromania.org
 
Colegiul Economic Partenie Cosma Oradea
​ Misiunea colegiului este: 1. Să formăm şi să consolidăm priceperi, deprinderi, şi competenţe ce permit încadrarea absolvenţilor pe piaţa europeană a muncii; 2. Să realizăm formarea profesională iniţială a absolvenţilor noştri; 3. Să creăm un cadru în care profesorii să se simtă împliniţi profesional; 4. Să oferim elevilor posibilitatea de a-şi satisface setea de cunoaştere, de a folosi tehnicile informaţionale, de a dobândi abilităţi de comunicare în limbile moderne; 5. Să asigure elevilor un nivel intelectual, moral şi civic universal.
Facultatea de Științe Economice din Osijek
Facultatea de Științe Economice din Osijek (EFOS) este una dintre cele mai vechi facultăți de la Universitatea din Osijek JJ Strossmayer, fiind fondată în 1961. În plus față de studii full-time și part-time, EFOS oferă cursuri postuniversitare și activități de cercetare, care sunt axate în principal pe sisteme de dezvoltare regională, antreprenoriat și sisteme de informare. Programele Facultății de Economie din Osijek urmăresc pe axă verticală întregul process educațional, de la licență la specializări postuniversitare și programe de doctorat. EFOS este singura instituție de învățământ superior din Croația care furnizează programe de educație antreprenorială de la licență la nivel de doctorat. În anul 2005, în cadrul reformei universitare după Declarația de la Bologna, EFOS și-a modificat programele de studii în conformitate cu standardele și cerințele europene. În 2011 Facultatea de Economie a trecut printr-un proces de suces de acreditare internațională și a primit IQA (International Quality Accreditation CEEMAN), certificat care confirmă programe de înaltă calitate și realizarea acestora, potențialul uman și capacitatea, precum și rezultatele finale. Facultatea este de asemenea recunoscută în domeniul antreprenoriatului, iar pentru contribuția sa în acest domeniu facultatea a primit permisiunea înființării unei Catedre UNESCO în Antreprenoriat.

Website: www.efos.unios.h/
 
Fundacion Junior Achievement Espana
Junior Achievement a fost înființată în Statele Unite în 1919 și este una dintre cele mai mari organizații educaționale din lume, dedicată promovării valorilor antreprenoriale în rândul tinerilor, precum și a pregătirii lor pentru locul de muncă, prin metodologia "Learning by doing".
Junior Achievement este prezentă în Spania din 2001, oferind un curriculum educațional dezvoltat de experți de care beneficiază elevii și studenții cu vârste cuprinse între 7 și 25 ani (începând de la școala primară și continuând cu învățământul gimnazial, liceal și universitar).

Website: fundacionjaes.org​ 
 
Junior Achievement Europe
Junior Achievement Europe își propune să inspire și să pregătească tinerii pentru a reuși într-o economie globală.
JA Europe este cel mai mare furnizor european de programe de educație antreprenorială, ajungând 3,2 milioane de elevi din 39 de țări, în 2013.
Finanțată de companii, instituții, fundații și persoane fizice, JA Europe aduce sectorul public și privat împreună pentru a oferi tinerilor din învământul primar,  gimnazial, liceal și universitar experiențe care promovează competențele, înțelegerea și perspectiva de care vor avea nevoie pentru a reuși într-o economie globală.
Programul JA Compania este recunoscut de Direcția Generală Europeană a Comisiei pentru Întreprinderi  ca "Model de Bună Practică în Educație Antreprenorială ".
JA Europe este Centrul Regional European de operare pentru JA Worldwide®.
Junior Achievement Greece
SEN/ JA Grecia a fost înființată în 2005 ca o organizație non-profit care oferă programe educaționale de antreprenoriat, educație financiară și consolidarea competențelor atât în școli publice, cât și private din Grecia. JA Grecia este membru si reprezentant oficial al JA Worldwide în Grecia; JA Worldwide a fost înființată în 1919, fiind cea mai mare organizatie non-profit în lume în domeniul educației antreprenoriale, prezentă în 122 de țări, care deservesc mai mult de 10.000.000 de elevi și studenți anual.
Ca parte a viziunii de a inspira și de a încuraja tinerii, de a susține programele educaționale implementate de JA Grecia  și a promova antreprenoriatul sănătos,consiliul director sprijină ferm eforturile și activitățile organizației, în ciuda crizei economice cu care se confruntă în Grecia ca lideri în comunitatea de afaceri  . Prin sponsorizări și programe de voluntariat, numeroase companii naționale și internaționale oferă sprijin valoros pentru JA Grecia în calitate de parteneri sau colaboratori, asigurând vsustenabilitatea programelor JA Grecia.

Website: senja.gr​ 
 
Junior Achievement Italy
Junior Achievement Italia este o asociație non-profit înființată în anul 2002 de către grupul operativ al companiilor lider și  al instituțiilor publice pentru a promova spiritul antreprenorial și economia în sistemul școlar italian. Junior Achievement Italia este una dintre principalele asociații naționale implicată în promovarea economiei, educația financiară și educația antreprenorială de la învățământ primar la cel  de liceu (elevi 9-19 ani) și în fiecare an, a implicat în activități mai mult de 22.000 de elevi. Principalele avantaje  ale demersului Junior Achievement Italia sunt:
- Învățarea prin practici metodologice (ateliere pentru profesori, instrumente didactice gratuite, experiențe de lucru în echipă în timpul târgurilor și competițiilor naționale și internaționale, sesiuni on-line pentru propuneri și evaluare)
- “Parteneriate competente" de tip câștig-câtig între școli și comunitatea de afaceri cu participarea activă la clasă a profesioniștilor implicați din companiile partenere și instituțiile asociate.

Website: www.jaitalia.org
 
Stichting Jong Ondernemen
Când ești antreprenor, lumea este la picioarele tale. Îți place acțiunea, ești întotdeauna pregătit pentru o provocare, ai ochiul format pentru oportunități și iei problema în propriile mâini. Entuziasmul și creativitatea ta sunt o sursă al energie pentru alții. Aproape că nu există o fundație mai bună pentru succes. Companiile sunt pregătite pentru antreprenori și economia noastră olandeză în special. Un lucru este sigur: antreprenoriatul este bun pentru noi toti!
Veți învăța antreprenoriatului prin practică! Trebuie să-l fi experimentat pentru a ști cum se simte. Jong Ondernemen inspiră și provoacă tinerii din Olanda să contribuie la construirea unui viitor antreprenorial. Facem acest lucru cu ajutorul unor programe orientate spre practică și experiență pentru învățământul primar, gimnaziual, liceal și universitar. Succesul nostru? Networkingul și organizarea. În acest fel oferim tinerilor o experiență unică a spiritului antreprenorial și schimbăm vieți.
Website: www.jongondernemen.nl 
 
The Grameen Creative Lab
Grameen Creative Lab (GCL) este un joint-venture co-fondat în 2009 de către laureatul Premiului Nobel, profesorul Muhammad Yunus și antreprenorul german Hans Reitz ,pentru a promova și forma mișcarea globală de afaceri sociale. Compania se concentrează pe creșterea conștientizarii importanței afacerilor sociale prin organizarea de evenimente și ateliere de lucru, conferințe si aducerea afacerilor sociale în universități. De asemenea, sprijină și consultă companii și organizații în procesul inițial de creare de idei și modele de afaceri sociale. Evenimentul simbol al organizației este Summit-ul anual Global Social Business organizat în fiecare an în luna noiembrie în diferite destinații.
 
Țări noi implicate în SE360
Belgia – Vlajo (website)
Danemarca – Danish Foundation for Entrepreneurship - Young Enterprise (website)
Malta – Junior Achievement - Young Enterprise Malta (website)
Serbia – Junior Achievement in Serbia (website